HIT 36 - Race report
2008-06-30
Máme za sebou 36tý HIT a tím pádem i polovinu letní sezóny na Otrokovickém autodromu. Ideální okamžik k ohlédnutí nejen za posledním závodem.


Tentokrát se sešlo celkem 24 závodníků, což není nijak ohromující číslo. Naplno se ukazuje, že letní období a začínající prázdniny nabízejí spoustu jiných možností jak naložit s volným časem.

V SODOFCE se v sobotu sešlo 8 jezdců. Nechyběli stabilní účastníci této kategorie - Zdeněk Kaška, Pavel Novotný, Jirka Olšar. Opět se svezla i Markétka Neudeková. S dvoukolkami se přihlásili matadoři Roman Štalmach a Fanán Stodola. Poprvé v létě si přišel zazávodit Martin Hrabec. Na svůj úplně první závod se přihlásil Tomáš Baar a nevedl si vůbec špatně. O vítězství se přetahovali Pavel Novotný se Zdeňkem Kaškou, víc než zdatně jim sekundoval Jirka Olšar, na kterém je vidět velké zlepšení. Nakonec, snad i díky větší rychlosti na rovince vyhrál Pavel a oplatil tak Zdeňkovi předchozí dvě porážky. Volno si tentokrát vybrali Laďa Lebánek, David Fráňa i Vašek Utinek. Do konce sezóny se můžeme těšit v této kategorii na velmi zajímavé souboje.


FORMULE jsou od začátku sezóny obsazovány standardním počtem čtyř stálých závodníků a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Mimo soutěž navíc odkroužil několik kol se svojí "plackou" i Antonín Hráček. Kluci si opět závod užívali v uvolněné atmosféře a spíše než o výsledek šlo o nevšední zážitek z jízdy a dobrou zábavu. Vyhrál Richard Granát před Milanem Peškou a Mirou Dolanským. Čtvrtý skončil Martin Bábovský. Není bez zajímavosti, že ani v jednom závodě letos se pořadí neopakovalo. Je evidentní, že z formulí se stává velmi vyrovnaná kategorie pro fajnšmekry. Kdo další se připojí?


Pouhých 7 jezdců se přihlásilo do jinak nejobsazovanější kategori FÉRnetSTOCK. Jezdci mohli být alespoň klidnější, že nikomu tentokrát neunikne A finále :-) Malý počet jezdců ale nijak neubral z tradiční dramatičnosti této kategorie. Diváci mohli sledovat velmi tvrdé ale férové souboje "lexan na lexan". Premiérové vítězství si skvělou jízdou bez větších chyb vybojoval Petr Novák. Sourozenci Bábovští měli svůj den a svorně obsadili zbývající pozice na stupních vítězů. Opravdu pěkná jízda všech tří nejlepších. Gratulujeme! Celkový lídr seriálu Tomáš Brodský se musel spokojit se čtvrtým místem. Předvedl opět velmi pěknou jízdu, ale holt tři jiní byli tentokrát lepší. Někteří velmi dobří jezdci v sobotu chyběli. Doufejme, že v dalším průběhu se účast opět vylepší a "fernety" prokáží, že jsou nejvyrovnanější a nejdramatičtější kategorií.


V kategorii OPEN to začínalo vypadat docela stereotypně - Petr Novotný zatím nikoho před sebe nepustil. I tentokrát pořadí ještě v průběhu rozjížděk nevěštilo žádnou změnu. Ovšem Martin Bábovský Petra v prvních dvou finálovkách dokonale zaskočil. Předvedl skvělou jízdu, na kterou Petr nedokázal zareagovat a po těsném boji s Martinem letos poprvé prohrál. Další místa si tradičně rozdělila stáj STS tentokrát v pořadí Milan Peška, Mira Dolanský a Richard Granát. Už podruhé chyběl další tradiční "openář" Kuba Černý. Snad se příště na závodech ukáže a rozšíří startovní pole této nejrychlejší kategorie.


Méně početné obsazení ale nijak nebránilo účastníkům si závody užít se vším všudy. Na "place" vládla pohodová atmosféra, ke které jistě přispěl i celkově klidnější průběh bez zbytečných časových stresů. V přestávkách mezi jednotlivými koly zbývalo dostatek času na pokec se soupeři, oběd a omrknutí novinek v Mirově RC obchůdku, nebo vyzkoušení změn nastavení modelu přímo na dráze. Pohodové poježdění a spokojenost účastníků je hlavní cíl našeho snažení a to se v sobotu určitě podařilo.


Kompletní výsledky a průběžné celkové pořadí si můžete prohlédnout zde

Na shledanou v Otrokovicích 19.07.2008 při dalším pokračování letního seriálu HIT!

PN