PROLOG, aneb Hufnágl Ice Trophy zve na 1. závod
2006-04-28
Po všech přípravách,... lze říct, že. Udělali jsme maximum pro zdárné zahájení letní sezony HIT-2006. Stále ještě je co vylepšovat, ale to bude i za rok. Jsme na začátku, myslím si dobré cesty, a tak je na nás, jak a kam to povedeme. V tom, kam máme namířeno mají všichni jasno a tak snad nesejdeme z určené cesty.
Jde především o pohodu a relax. Nevím, jak tento stav lépe prezentovat než úryvkem z našeho fóra:

Jak na to aby byla pohoda ? Tak to je to co mi šťourá hlavou. Taková ta pohodová pohodička, se sluníčkem a partou nadšenců co nikam nespěchají, neboť přišli odpočívat.
________________
Karel Neudek:
Tak za 1. chybí sluníčko, za 2. to všichni děsně žerou, jakoby to bylo minimálně mistrovství Evropy. Jde o to, že se spousta kluků učí jezdit a my se snažíme vyplnit tuto díru v současném rozložení sil na trhu RC závodů. Jsme tu pro pohodu a pomoc začínajícím a ne na konkurování republikovým kláním. Neskrývám radost z účasti, která byla 7.1. 2006 opravdu vysoká a kvalitní. Ale nemělo by to být na úkor začátečníků, kteří vlastně nemají jinde svoji kategorii. Snad se na HP udrží ještě MIG, ale asi ne dlouho a tak věnujme své úsilí původnímu záměru Hufnáglů a pohodové atmosféře. Nejde o to, kdo vyhraje a co za to dostane, ale o to se bavit a srdcem závodit a FÉROVĚ závodit i o poslední místa, protože i tam jsou jezdci, co se zlepšují, učí, nebo jim to jen nejde a hledají správné nastavení vozu i rukou. Pokud si nebudeme vážit těchto, nevážíme si ani sami sebe, protože na špici se nikdo věčně neudrží a až po mě budou řvat "Vypadni dědku, my tady závodíme" bude mi to opravdu líto. I jako dědek asi nezahořknu k tomuto hobby a věřím, že se nás v domově důchodců sejde zase solidní parta.
_________________
Jan Matyáš

Vytrženo z našeho fora. Tak přátelé, to proto aby bylo jasno, kam že to jedete na závody a co lze očekávat.
_________________
Karel Neudek

Očekávám taky dotazy, proč kvalitní jezdci, kteří už v "amatérských" kategoriích nemají co dělat jedou právě tyto kategorie. I na toto téma se vede diskuze na našem fóru a věřte, je to jako většina věcí v tomto reálném světě o pěnězích.
Jistě existuje víc jak dvacet lidí v ČR, kteří mají ruky na ukočírování 12z. motorů, ale ne všichni mají finance na závodění v této kategorii. Bude jistě zajímavé sledovat těsné souboje těchto rivalů v některé ze "zpomalených" kategorií.
No a ti, pro které by tyto kategorie měli být určeny primárně?
Nepříjdou zkrátka. A navíc budou mít měřítko, kam až lze s jejich (levnou) technikou dosáhnout.

Bude toho jistě víc, ale měl bych ten prolog hodit na web, ještě před uzávěrkou přihlášek. Právě tak činím.
Jan Matyáš