Mistrem za rok 2010 se stal Matěj !!! - GRATULUJEME!
2011-01-14
V minulém týdnu se uskutečnilo setkání mistrů. Proběhlo pravda v komornější atmosféře něž seriálové podniky, o to lépe se však stíhalo i v pohodovém tempu. Nikdo zbytečně nezdržoval a pokud bylo potřeba dát někomu 5 minut na přípravu, nebyl s tím problém.
Více než jindy bylo možné vnímat diváky, kteří měli z komentovaných duelů přeci jen lepší zážitek. Trať, ač byla klikatá, nečinila jezdcům větších potíží a případné neúspěšné pokusy o předjetí, bylo možně několikrát zopakovat.
Množství vyrovnaných duelů, kdy rozhodovala o vítězi až poslední zatáčka zvedalo přihlížející ze židlí. Snad největší ohlas měla jízda ve skupině mezi Pavlem Novotným a Martinem Bábovským. Neuvěřitelně svižné a férové dobrodružství. Další na sebe nedali dlouho čekat a celkem jasně se začala utvářet krystalická struktura hrubého diamantu. Na jejím vrcholu se sešli po zásluze Pavel Novotný, Petr Nesládek, Martin a Matěj Bábovští. V semifinále se pak sešli Petr s Martinem a Pavel s Matějem.
Petr Nesládek bohužel nedostal možnost potvrdit svou formu, neb jeho technika byla striktně a opakovaně proti. Tím Martin přišel o možnost pořádně závodit a dost možná vypadl z tempa.
Ve druhé skupině bylo drama jen na oko. Prvních pár metrů Pavel na Matěje stíhal a po startu se vždy lépe poskládal do první zatáčky. Pak ale přišly chvíle pro Matěje. Jel jak z praku a Pavla udolal. Pavel však nepřešel do bezhlavého stahování a divokých kotrmelců. Jezdil vyrovnaně, jako po celý den a číhal chybu soupeře. Marně.
Tak se oba Bábovští sešli ve finále. Matěj měl formu neskutečnou a jel takovou hranu, že nechápu, jak je možné, že neudělal chybu. Ostatní to pochopili zároveň se mnou. Je hold MISTR MISTRŮ.
JM