RC Zlín Hiters třetí na 12H Blansko
2017-07-11
V sobotu 8. 7. pokračoval oblíbený vytrvalostní závod 12hodinovka Blansko již 18. ročníkem, který ani letos nezůstal bez účasti závodníků z RC Zlín. Tentokrát jsme v sestavě Kuba Šimurda, Pavel Novotný, Pavel Martinec, Láďa Lebánek a Ludvík Kurečka závodili v týmu RC Zlín Hiters.



Na závod jsme se řádně vybavili, proběhlo testování na otrokovické dráze a s dobrými vyhlídkami jsme se v pátek vydali na cestu do Blanska. Páteční volné tréninky ale přerušil déšť a moc jsme toho natrénovat nestihli. I tak jsme ale do sobotního závodu nastupovali s pozitivním očekáváním.

Po dobrém startu do závodu jsme se drželi na 2. příčce v kontaktu za vedoucími Extreme RC. Byli to právě oni, koho jsme před závodem považovali za hlavní rivaly a s kým jsme se chtěli poprat o triumf.

Už po prvních hodinách ale bylo vidět, že jejich model přeci jen funguje o něco lépe než náš a pomalu si začínali budovat náskok. Naopak s postupem času jsme se dostávali do situace, kdy jsme museli bránit 2. pozici před rychlým Team Rebels, který nám byl stále v patách.

S postupem času se tak naše strategie měnila v cíl uhájit 2. příčku. Rozestup nebyl nijak veliký, nepřesáhl 15 kol. Jeden technický problém by tak lehce zvrátil dosavadní průběh závodu. Nakonec docházelo na výměny v pořadí a boj s přibývajícími hodinami vrcholil. V 11. hodině závodu nás však postihly první technické problémy a s nimi bohužel přišel konec nadějí na 2. pozici. Situaci jsme se pokoušeli řešit výměnou kol a delšími stinty na baterku, ale auto už jednoduše nefungovalo tak, abychom byli schopni ztrátu stahovat. Nakonec jsme dojeli 14 kol za druhým Team Rebels a 122 kol za vítězným Extreme RC.

Děkujeme sponzorům, bez kterých bychom tohoto výsledku nedosáhli, soupeřům za férové souboje a samozřejmě organizátorům za další povedený ročník dvanáctihodinovky!

Celkové výsledky najdete zde
Pavel Novotný