Hanácký pohár #2
2006-12-03

V sobotu 2. 12. 2006 se konal již druhý závod Hanáckého poháru 2006-2007, a to v tělocvičně v Kostelci na Hané. Někteří jezdci z RC Zlín se samozřejmě zúčastnili. Prostředí pro závody bylo velmi příjemné, protože tělocvična byla hodně prostorná, blízko bylo i občerstvení a dráha na koberci se pořadatelům dost vyvedla (alespoň pro mě). Účast byla poměrně vysoká. Celkově se jely 4 kategorie, které dohromady čítaly 7 skupin. Kategorie byly: 1:10 OPEN (2 skupiny), 1:10 HOBBY (2 skupiny), 1:18 (2 skupiny) a Formule 1 (1 skupina). I přes vysoký počet skupin však závody „frčely“ a to hlavně díky pravidlu: „na nestíhající nečekáme“. V praxi to znamenalo, že mezi dvěma skupinami byly 3 minuty času na přípravu a seřazení na startu, pak se nekompromisně startovalo. Další tvrdé a správné pravidlo bylo, že když jezdec po odjeté rozjížďce nenasazoval, škrtnul se mu čas. Toto pravidlo fungovalo velice dobře. A jak jsme si vlastně vedli?


Kategorie 1:10 OPEN

Zde se nejvýše dostal Milan Peška, který mezi rychlíky ze skupiny A obsadil 6. místo. Zvítězil zde Vít Parák. Pak v pětičlenné skupině B obsadil 1. místo Richard Granát a 3. místo Miroslav Dolanský.


Kategorie 1:10 HOBBY

V této skupině byla většina zúčastněných členů z RC Zlín. Překvapivě byla tato kategorie početnější než OPEN a to zřejmě kvůli trati. Ve skupině A jezdci z RC Zlín obsadili hned 3 místa za sebou: 5. místo Martin Bábovský st., 6. místo Martin Bábovský ml. a 7. místo Zdeněk Šafář ml. O dvě místa níž (na 9. místě) se ještě umístil Miroslav Křížek, který přišel o osmé místo díky pár setinám. Zajímavostí v této skupině byla událost na startu, kdy Zdeňkovi Šafářovi ml. v důsledku zkratu vyhořel jeden článek baterií Intellect a vypálil pořadatelům zřejmě památnou díru do koberce:). Dodávám, že v této skupině vyhrál Tomáš Knopp.
Ve skupině B s papírovou účastí sedmi lidí se pak na 1. místě umístil Matěj Bábovský a na 3. místě po nervy drásajícím boji Martin Šafář.



Kategorie Formule 1

Zde se účastnili již tradiční 2 jezdci: Milan Peška, který skončil 4. a Miroslav Dolanský, který dojel šestý. Na 1. místo ve formulích dosáhl Libor Vévoda.


Kategorie 1:18

Tato kategorie byla sice nejvíce obsazenou kategorií (19 lidí), ale z RC Zlín zde nebyl nikdo. Tuto kategorii vyhrál Tomáš Brodský.


Celé bych to zhodnotil asi tak, že jsme si skvěle zajezdili a pořadatelé odvedli dobrou práci. Dalším závodům ZDAR.
Celkové neoficiální výsledky