Léto 2022
2022-02-08
Zdravím všechny fandy RC Zlín. Na prvním místě poděkování Jakubovi a Petrovi, za práci s přesunem webu. Super, funguje.

Rád bych tady dal předběžné informace k fungování RC Zlín a dráhy v Otrokovicích na nadcházející pěkné dny (budou-li takové). Díky situaci s karanténou a podobně se mi dostalo času oprášit projekt open/stockové kategorie HUMOR (HUfnáglův Mikroprocerový Omezovač Rychlosti).





Právě tomuto bych se rád letos věnoval. Stajně jako F1 v roce 2022 čeká spousta ladění a testování, ani této kategorii se to asi nevyhne, ale je to směr, který by mohl mohl skvělou myšlenku Fšeštoku posunout blíže k závodění. Společně s těmito testy budou vypsány termíny pro volné poježdění na dráze pro členy a "skoro volné" pro ostatní zájemce o RC auta.

V případě, že se vše osvědčí, možná doje i na časomíru. Cílem nyní však je, aby zkušení testeři dojeli po 10-ti minutách do cíle ve stejném pořadí a se stejnými rozestupy, jako odstartovali. :) Zda se podaří? Uvidíme...

Budu rád za všechny, kteří se nebudou bát zamodelařit si jiným způsobem a opatří model touto bezesporu moderní technikou za účelem testování. Závěrem pár obrázků pro zájemce.





Jednoduchá montáž senzoru na osu hlavního převodu. Dodatečné krytí proti slunci může být vyžadováno.

Vše vypadá tak, že současná generace omezovače má vyřešené chyby se stabilitou signálu, doplněná je o regulaci PID a měla by v pohodě obsloužit i 300Hz soupravy.

Po týdnu práce na "lůžku" již vše vypadá dobře a funkčně a je tedy otázkou počasí, kdy proběhnou testy v terénu.



Zdraví Honza
Honza M.