1 HIT 2007 jak jsme ani neodstartovali
2007-05-06

FORUM RC Zlín z večera dne 4.5.2007 ..........jinak také 22. závod v pořadí a ne 15. jak je mylně uvedeno na upoutávce. Ale k věci, Libor byl dnes na dráze a celá dráha je plná květu. Lze tedy očekávat, že se bude foukat vysavačem a samozřejmě, bez metel se to neobejde. Start závodu by to narušit nemělo. Pokud start nemaruší jiný přírodní živel.
Myslím s ohledem na nynější situaci je zítřejší déšť téměř vyloučen a obávám se, že pesimistické předpovědi nevyjdou. Neb to co se na nás hnalo se již vypršelo cestou. A nová oblačnost se netvoří. Pravda, může být, že bude zima. Ale myslím, pršet nebude. A tipuji, že od 10:27 bude i svítit slunce, sporadicky.



Omlouvám se všem, kteří na základě informace uvedené večer před závodem na foru za mylný odhad meteo situace. Všem, kteří na základě tohoto sdělení vyrazili ze svých vzdálených domovů a přijeli po sedmé hodině na dráhu. Ve Zlíně 6:30 ještě nepršelo. Cestou do Otrokovic to již tak nadějně nevypadalo, …………………………..začalo drobně pršet. Na dráhu jsem přijel něco málo po sedné. Uvítal mne tento neradostný pohled.
Před osmou hodinou se nás sešlo pěkný počet, těch co věřili, že to vyjde a pršet nebude. Bohužel skutečnost byla jiná a déšť ač nevýrazný, neúprosně zvětšoval kaluže na dráze.


Kolem osmé přijel Jakub, připojil laptop a tak jsme měli šanci kouknout, jak vlastně situace vypadá.
Tento pohled naše obličeje nerozzářil a tak přítomná parta rozhodla, že to zabalíme a přeložíme na úterý 8.5.2007 i když bylo patrno, že někdy po desáté již pršet nebude. Ale to již polovina z těch co přijeli byla na cestě domů. Nehledě na skutečnost, že bychom dráhu dříve jak ve dvanáct nezprovoznili. Tak to máme za dobrotu, že jme uhli termínem Prostějovu. Za zásluhy jsme tedy byli, pochopitelně jak jinak, než po zásluze, patřičně potrestáni. V deset jsem byl již zpět na Jaroslavicích a to již nepršelo. Pomalu a jistě vlahý větřík začal vysušovat chodníky. Jako by se to nemohlo vypršet přes noc.
Na shledanou 8.5.2007 v Otrokovicích.
Kdo má zájem kouknout na zmoklé slepice, zde má možnost.




KN