25. Hufnágl Ice Trophy, report o odjezdu domů
2007-08-06

25. Hufnágl Ice Trophy mne doprovázela smůla na každém kroku. Jediné co se vyvedlo bylo počasí, neb dráha nám na malou chvilku i zmokla, to abychom mohli vyzkoušet, jaké to je, svést se na mokrém. A tak po úspěšném zakončovacím ceremoniálu v časovém limitu, nás ještě pár zůstalo, pokecat a užít si sklonku vlahého, prosluněného dne.

Vše jednou končí a je třeba myslet i na odjez domů. Co to Libor, po té co jeho team douklízel bufet, a nás zbytek pouklízel všechny následky závodního dne, skromně poznamenal, že si zapomněl dát nabít akumulátor.

Zde musím pro nezasvěcené přidat informaci, že Libor již dávno, na rozdíl nás ostatních, pochopil že BRENT bude čím dál dražší a tak plynule přešel na elektropohon. Ano, bavíme se o 1:1.

A tak Honza vybalil již zabaleného ICE a jal se nabíjet. Po té co ICE ukončil nabíjení na DP (teplotu jsme neměřili, Honza nemá sondu) bylo usouzeno, že tak malý náboj, nomůže na cestu do Zlína stačit a tak Libor teda, že natočí klasický spalovací, benzínový motor, který pro tyto případy, pro jistotu ve voze ponechal. No energie nestačila ani na starter. Pak padlo slovo snad něco jako startovací kabely. Pravda v létě je většinou vozím s sebou, jak na potvoru, tentokráte v mé výbavě scházely. A tak padlo několik zcela nesmyslných nápadů, provázek apod. ………. jak přenést napětí a potažmo i startovací proud z jednoho akumulátoru, tentokráte Honzova, do druhého zcela prázdného akumulátoru Liborova přibližovadla.

Až konečně Martin pochopil, že nejlepší na přenášení bude zřejmě vodič.

Stran toho, že i on patří do posádky Liborova auta. Zřejmě spěchal za nějakou důležitou povinností a naše nekonstruktivní návrhy jej ……po nějaké chvíli se Martin objevil s kusem nějakého kabelu. A to po té, co pohasla hospoda Sýpka. Liborovi se rozzářily oči. Nebude muset nocovat v Otrokovicích. Zbytek byl již jen holou rutinní prací.

Odizolovat, přiložit,

nespálit se, po startu sbalit, uložit Liborovi do zavazadlového prostoru, co kdyby, ……

Děkujeme Mirkovi, který to celé zdokumentoval telefonem.

Takový to byl krásný den.
Karel