27. Hufnágl Ice Trophy 29.9.2007 Otrokovice
2007-09-25

Léto uběhlo jako voda a i naše letní sezóna míří do finiše. V sobotu 29.9. nás čeká poslední letošní závod pod otevřeným nebem. Závody to budou určitě parádní, protože v celkovém pořadí ještě není zdaleka rozhodnuto.

OPEN: napětí až do posledního okamžiku. I momentálně pátý v pořadí může ještě celkově zvítězit! První místo drží „zimní mistr“ Martin Bábovský senior. Celou sezónu podává špičkové výkony, ale ví, že ještě nemá nic v kapse. Pouze 4 body ztrácí hned 3 jezdci: Jakub Černý, Mira Dolanský a Zdeněk Šafář. Dravé mládí versus letité zkušenosti. Kdo bude mít nakonec navrch? Aby to nebylo málo, tak pátý v pořadí, Petr Novotný, obhájce loňského letního titulu, má díky systému škrtání výsledků, pořád obrovskou šanci na celkové vítězství.

STOCK: první místo je jasné. Ano, Igor Vlahovič, brněnský profesor čisté stopy, si titul dokázal zajistit s předstihem a hlavně s přehledem. Ale na dalších místech není o ničem rozhodnuto. O dalších medailových pozicích se bude rozhodovat hned mezi čtyřmi jezdci. Jejich momentální pořadí: 2.Jiří Všetička, 3.Mirra Křížek, 4.Petr Marčík, 5.Vlasta Handl, nic neznamená! Rozhodovat se bude v sobotu a podívaná to bude jistě velice napínavá.

LEMANS: nejméně početná, ale přesto nikterak nudná kategorie. Kdo si myslí, že už je dávno rozhodnuto, škaredě se mýlí! Na prvních třech místech (jaké překvapení) piloti stáje STS Chvojkovice Brod. A každý z nich ještě může celkově vyhrát! Máme se na co těšit: tito týmoví kolegové se na trati vůbec nešetří a nejinak tomu jistě bude i v posledním – rozhodujícím závodě.

Jistě se všichni strachujete o počasí. Zejména ti, kteří mají v sobotu šanci si v celkovém pořadí ještě polepšit, určitě s obavami sledují všechny meteorologické i jiné předpovědi. (Petr Novotný se dal prý i na modlení). Mám pro Vás všechny dobrou zprávu: POČASÍ BUDE! Jaké, se necháme překvapit až v sobotu :)

Ahoj na závodech.